... Stil...

Een hart zonder afleidingen is vrij

‘Soms, als het me lukt, de stilte te ontmoeten, voorbij mijn gedachten, voorbij mijne wil,

dan voel ik wat stilte aan wijsheden brengt, en ben ik soms eindelijk heel eventjes… stil’

(Anne-Mieke Vermeer, 20 februari 2016)

Hoe voel jij je in je leven op dit moment? Ervaar je geluk? Kracht en energie? Verbinding met jezelf? Of voel je juist het tegenovergestelde: somberheid, verdriet, de weg kwijt, vastgelopen, chronische moeheid? In mijn behandelingen en coaching sta jij, precies zoals je bent met alles wat op dit moment in jou en in jouw leven is, centraal. Ik bied je een veilige, open en warme omgeving om jezelf (weer opnieuw) te leren horen en kennen. Wat is jouw kracht? Jouw unieke waarde? Wie ben jij? Welke (levens-)vragen houden je bezig? We nemen alle tijd voor je verhaal en brengen samen je vragen in kaart. Met coaching en diepgaand lichaamswerk help ik je graag begrijpen en inzicht verkrijgen. Inzicht in jezelf, je patronen, je overtuigingen, je mechanismen. Inzicht in datgene wat jou (op dit moment) belemmert om vol vertrouwen en rust in verbinding te zijn met jezelf en van daaruit in je leven te staan.

50 - Als.JPG

Bewustwording en innerlijke groei

De maatschappij waarin wij leven is snel en vraagt veel van ons. We moeten een goede baan hebben, er goed uitzien, een leuk sociaal leven hebben, thuiskomen in een fijne gezinssituatie, meedoen met de laatste trends en bijblijven bij de technologische ontwikkelingen. Onze agenda’s zijn vaak overvol en het levert veel stress op om aan al deze verwachtingen te voldoen. Maar als je dan aan al die verwachtingen hebt voldaan, ervaar je dan levensvreugde? Innerlijke rust? Vervulling?

Weet je achter al deze uiterlijkheden en afleidingen nog wie jij bent? Wat je passie is? Leef jij je leven of word jij geleefd?

Met coaching en intensief lichaamswerk begeleid ik je terug naar je basis en help ik je weer in contact komen met jouw essentie. Het hervinden van je innerlijke levensvreugde.

34 - Dag.jpg

psychisch en emotioneel herstel na destructieve relaties en narcistische mishandeling

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe groot de impact is van destructiviteit in je leven. Of het nu gaat om narcistische mishandeling of andere vormen van destructiviteit, deze vormen van misbruik zijn zo ernstig en traumatisch omdat ze diep ingrijpen op jouw essentie, op wie jij bent. En die pijn is groot. Niet meer weten wie je bent en wat klopt, diepe angsten ervaren, innerlijke verwarring, niet meer durven vertrouwen op je eigen waarnemingsvermogen en intuïtie, en denken dat het allemaal aan jou ligt.

Op weg naar herstel zijn inzicht en erkenning van groot belang. Gezien worden in wat jou is overkomen, inzicht in de problematiek waar je mee te maken hebt gehad en wat dat in jou veroorzaakt heeft. Maar ook thuiskomen in jouw eigen systeem.

Jezelf en jouw persoonlijke ruimte hervinden (en deze vooral ook opnieuw durven innemen), is een emotioneel en intensief proces. Met aandacht, en een open hart begeleid ik je graag op jouw weg naar herstel.

12 - Eindelijk.JPG

Traumaverwerking

Trauma’s die je opdoet in je leven zetten zich vast in jouw systeem en verstoren op die manier jouw natuurlijke en meest optimale energiestroom. Jouw energie beweegt er als het ware omheen in plaats van doorheen. Angst voor herleven van bijvoorbeeld pijn, maakt dat we de verstoring die zich in ons heeft vastgezet vaak liever met rust laten. Pas wanneer we ons realiseren dat die verstoring ons ook belemmert in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld omdat we letterlijk situaties uit de weg gaan, of omdat we vastlopen en niet meer verder kunnen, pas dan komen we op een punt dat we willen kijken naar wat die verstoring is en veroorzaakt heeft.

Door de verstoring de aandacht te geven die het nodig heeft en bewust met zachtheid en attentie in beweging te brengen, kun je verstoringen in jouw systeem loslaten en kan jouw natuurlijke energiestroom zich herstellen.