In mijn lichaamsgerichte behandelingen werk ik met name, vaak ook in combinatie, met cranio sacraal therapie, holistic pulsing en shiatsu. Onderstaand vind je een korte beschrijving van deze behandelmethodes.

3 - Druppel.JPG

Cranio Sacraal therapie is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger. Zij ontdekten dat het zenuwstelsel, dat zich binnen de Dura Mater bevindt, op een ritmische wijze beweegt, zoals de eb en vloed beweging van de zee. Verstoringen in deze ritmische ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel geven verstoringen in de hoeveelheid levensenergie die dit systeem maximaal kan bevatten. Verstoringen kunnen zich uiten op alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld langdurige fysieke of psychische overbelasting maar ook door bijvoorbeeld verkeerde voeding, slecht functionerende organen en littekens. Door het ritme te volgen en naar de verstoring te luisteren middels het toepassen van subtiele en zachte aanraking, kan het lichaam op diep niveau ontspannen en kunnen verstoringen als vanzelf oplossen. Hiermee ontstaat er weer ruimte waardoor het weefsel zijn taak weer maximaal kan uitvoeren.

 

Holistic Pulsing is een zachte en diep helende vorm van lichaamswerk.
De zachte kracht van ritmisch bewogen worden (pulsen) geeft het lichaam het signaal dat het veilig is om zich te openen. De vaak automatische vlucht of vecht reactie in het lichaam krijgt geen voeding waardoor er op diep niveau naar het lichaam geluisterd kan worden. De uitnodiging hierin is om het zich ontvouwende proces toe te staan, er de nieuwsgierige getuige van te zijn. Op dit punt krijgt het zelf helende vermogen van het lichaam de ruimte om vaak oude stagnaties te transformeren. Pulsen is als warm water dat ijs doet smelten. Een diepe heling voor lichaam en geest.

 

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Waar acupunctuur werkt met naalden doet Shiatsu dat met behulp van duimen, vingers en handpalmen. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) in het lichaam met als doel het opheffen van eventuele blokkades en het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van rotaties van gewrichten en strekkingen.